Ajankohtaista Tapahtumakalenteri Menneet tapahtumat
Tapahtumat
Time8.-20.10.

Perinteinen Purjelaivapäivä

IMG_2930.jpgPerinteistä Purjelaivapäivää vietetään jo 30. kerran sunnuntaina 08.10.2017, kun Suomen suuret purjelaivat kokoontuvat "avoimien ovien päivään" Eteläsatamaan/Kauppatorille. Tilaisuuteen on ilmoittautunut 14 alusta eri puolilta rannikkoamme ja kaikkia alukset ovat avoinna yleisölle klo 10 - 16. Yleisö on tervetullut tutustumaan sekä itse purjelaivoihin, että niiden miehistöihin. Aluksilla ja laiturilla on tarjolla mm. kahvia ja pullaa, lohisoppaa ja saaristolaismusiikkia. Tapahtuma on yleisölle maksuton.

Tapahtuma alkaa jo lauantaina iltapäivällä 07.10.2017, jolloin perinnelaivat purjehtivat Tervasaaren Tynnyri-nimeä kantavan laivojen perinteisen purjehduskilpailun. Lähtölaukaus kilpailuun ammutaan merellä Helsingin edustalla ja maali sijaitsee Kaivopuisto - Katajanokka linjan eteläpuolella. Lähtöaika ja reitti määräytyvät tuuliolosuhteiden mukaan, maaliin saapuminen pyritään ajoittamaan klo 15-16 välille.

Kisan jälkeen alukset ryhmittyvät Purjeiden Paraatiin, joka tuo purjelaivat purjehtien paraatikierrokselle Eteläsatamaan heti kilpailun jälkeen noin klo 16. Kilpailun maaliintulon ja Purjeiden Paraatin seuraamiseen yleisölle parhaat paikat ovat Kaivopuiston ja Katajanokan rannat. Paraatin päätteeksi alukset kiinnittyvät Eteläsatamaan Kolera-altaaseen ja sen ympäristöön sunnuntain Perinteistä Purjelaivapäivää varten.