Alppiharju Harjun patsaat

Harjun patsaat ovat:

Työläisäiti (Panu Patomäki, 1996, sijainti: Työläisäidin puisto, Sturenkatu - Läntinen Brahenkatu). Pronssipatsaan paljastustilaisuus oli äitienpäivänä 12.5.1996 ja paljastajana toimi Tasavallan presidentin puoliso rouva Eeva Ahtisaari. Ajatus muistomerkistä syntyi 1992 Vallilan Päijänne-saunan saunaporukassa. Hankkeen toteuttajina oli mm. Kirstinkadulla lapsena asuneita ns. Kirstarin jengiläisiä. Veistoksen kuvaillaan olevan "jäntevää realismia": kaupunkilaisten Lyyliksi ja Liisaksi nimeämät äiti ja tytär vääntävät lakanapyykkiä kuivaksi. Patsas on tarkoitettu joka puolelta ihasteltavaksi.

img_1913.jpg

Aurinkokello (Paavo Vaskinen, 1935, sijainti: Aleksis Kiven peruskoulu, Porvoonkatu 2). Kompassinakin toimivassa graniittiveistoksessa on neljä ilveilijän kuvaa.

Lähituntumassa sijaitsevat myös Tauno Palon muistomerkki (Kain Tapper, 1993, sijainti: Tauno Palon puistossa Josafatia vastapäätä) ja Aleksis Kiven kadun toisella puolen SOK:in korttelissa lasitiilinen Simpukka -teoskokonaisuus (Anna-Lea Kopperi, 1998) ja teräsbetonista ja kasveista (tuomipihlaja) rakentuva ympäristötaideteos Natura / Non Facit Saltus (Kimmo Kaivanto, 1990).Lähteet:

Helsingin kaupungin taidemuseon sivu Julkiset veistokset www.taidemuseo.fi.