Toimijat Alppila Seura ry Luomu-Savonpuisto

Savonpuisto sijaitsee Alppiharjun pohjoisnurkalla Alppitalon takana. Se rajautuu Savonkatuun, Saimaanpuistoon, Porvoonkatuun ja kadun varren kerrostalokortteleihin, Karjalankatuun, Alppitaloon ja kappaleen verran myös Viipurinkatuun. Lue puiston historiasta talkookuvien alta.

Luomupuiston siivoustalkoot 4.5.2008 

luomuaukio.jpgluomupolku.jpg 

Roskien keruu kauniissa säässä on parasta hyötyliikuntaa. Reippaat talkoolaiset keräsivät lasinsiruja, tupakantumppeja, kani-vainaan jäännökset ja kaikenlaista roskaa, mutta muistivat myös nauttia keväästä.

luomukaapo.jpg 

Kaapo tarkasti siivousjäljen. Vanhan herran tassut eivät tykkää siruista eikä roskista.

luomusipsihaitari.jpg 

 Talkoiden jälkeen Roskalavatanssit! Maija virittelee sipsipussihaitaria ja Seppo tarkastaa, soiko kanisteri.

luomumeininki.jpg 

Tämä laulu ei kertonut postista, vaikka postilaatikko sitä säestikin. Kuulimme ratikkalaulun ja huopatossukaupunkilaulun ja monta muuta hienoa kipaletta.

luomumenoa.jpg 

 Tässä koko bändi eli melkein-Musakerho. Siis Musakerho, "paitsi Roope."

Ensi vuonna uudestaan, vaikka kukaan meistä ei uusia roskia ja lasinsiruja Luomupuistoon toivokaan! 

Luomupuiston historiaa: 

Vuonna 2003 alueen asukas Vuokko Jarva käynnisti Alppila Seuran kanssa luomupuistohankkeen puiston yläosien kehittämiseksi.

Vuosina 2004-2008 puistoa on siivottu; poistettu roskia ja lasia, raivattu puustoa ja pensaita sekä niitetty laaksopainanteen niittyä. Eläintarhan ala-asteen koulu on osallistunut 2004-05 usean luokan voimin siivoustalkoisiin. Kesällä 2004 aloitettiin myös portaikon rakentaminen luonnonkivistä luomupuistoalueelta alas Savonkadun varrella sijaitsevaan istutettuun Savonpuiston osaan. Portaikon ylimpään reunakiveen aloitetiin hakata tekstiä puiston ideasta ja tekijöistä.

Biologi Antti Okko teki vuonna 2004 yhdessä Pirjo Sonnisen kanssa alueen kasvillisuuselvityksen.

Keskisen alueen sosiaalitoimiston johtajan virasta eläkkeelle lähtenyt Kati Peltola kävi avaamassa Savonpuiston luonnonkiviportaikon ja kirjoitti nimensä ensimmäisenä ylimpään porraskiveen. Kati Peltola on tukenut alueemme järjestöjen yhteistyötä ja edistänyt kumppanuustalohanketta alueellemme. 

 
as_logo.jpg