Toimijat Alppila Seura ry Tapahtumat

Alppila Seura julkaisi Alppiharjun monipuolisen kotikaupunkipolun

Kotikaupunkipolku on kartalle merkitty kävelyreitti, joka esittelee kulkijalleen Alppilan ja Harjun mielenkiintoisia paikkoja: niiden historiaa ja nykyaikaa, luontoa ja kulttuuria, rakennusperintöä ja henkilöhahmoja. Kotikaupunkipolku soveltuu niin uusille asukkaille kuin vanhoillekin, kaupunginosassa töissä käyville, turisteille ja tutkimusretkeilijöille tai vaikka uusille naapureille. Yhteinen ymmärrys kotikulmista luo pohjaa myös yhteisöllisyydelle ja vaikuttamiselle päätöksentekoon.

Alppiharjun kotikaupunkipolulla on 37 kohdetta, joita täydentää seitsemän tietolaatikkoa. Käveltävää reittiä on kartalla noin 6 km sekä lisäksi oiko- ja lisäpolkuja. Aineisto pyritään julkaisemaan jatkossa myös painettuna vihkona.

Kohteiden esittelyt perustuvat Kallion Kävelyfestivaalin laajaan aineistoon ja muuhun kirjallisuuteen. Lisäksi on haastateltu eri alojen asiantuntijoita. Tekstin ovat toimittaneet Juhani Styrman ja Pauli Saloranta, Alppila Seuran asettaman työryhmän ohjauksessa. Hanketta tuki apurahalla Uudenmaan Kulttuurirahasto.

Voit ladata kartan ja kohdetekstit koneellesi tai mobiililaitteellesi oheisista liitteistä. Hyviä kävelyretkiä Alppiharjuun!

Helsingin kaupunginosissa on nyt 45 kotikaupunkipolkua, joilla on yhteensä 1 190 eri alojen mielenkiintoista kohdetta.

Lisätiedot kotikaupunkipoluista:
Pauli Saloranta
050 568 6185
www.kotikaupunkipolut.fi

 

LINKIT:

Alppiharjun kotikaupunkipolun kohteet

Kotikaupunkipolun kartta 

 

Alppila kotikaupunkipolku kartta

 

 

 

 

ALPPILA SEURAN 50-VUOTISJUHLAT PIDETÄÄN LOPPUVUODESTA 2018, EI SIIS 
HUHTIKUUSSA.

 


 

 

21.11.2017

Kuinka moni alppiharjulainen tuntee Valtiomonteatterin Aleksis Kiven kadulla?
Siellä on hienoa ohjelmaa 30.11 ja 1.12.2017. 


AS_Jazzia_ja_Claes_Anderssonin_runoja.docx

 


 Kuinka isoa rakennelmaa JOsafatinkallioille suunnitellaan?

 

Katso tästä Kallio-Lehden julkaisema juttu tapahtumasta!

 

Kallio-lehtiKL_19.pdf

 

 

AJANKOHTAISTA ALPPIHARJUSTA

Helen Oy on saamassa maanalaisen sähköaseman Josafatinkallioiden alle. Koska mallinnoskuvat ovat aina vain "suuntaa antavia",   Alppila Seura pystyttää lähitalojen asuikkaiden ja Kallio-Seuran kanssa  rakennuksen mittasuhteita vastaavan kehikon Josafatinkadun ja Kirstinkadun kulmaan.

Tule katsomaan, miten puisto muuttuisi ja mitä se vaikuttaisi lähitalojen asumisviihtyvyyteen.

 

LAUANTAINA 23.9.KLO 13-16. Musiikkia ja slangipuheenvuoro (Stadin slangi ry), keskustelua Josafatinkallioista.  Tervetuloa!

Ohessa on jäsenkirjeemme ja kaupunkisuunnitteluviraston lähettämät kuvat jäljellä olevista vaihtoehdosita rakennuksen sijaintipaikoiksi.

 

AS_jäsenkirje_2017.docx

img041.jpg