Toimijat Alppila Seura ry Viiden minuutin pysäkki - Kuuskulma

Alppila Seura on ehdottanut Helsingin kaupungille Porvoonkadun aukiolle eli entiselle viiden minuutin pysäkille virallista Kuuskulma-nimeä.

Nimi helpottaisi paikantamista alueella, ja antaisi alppilalaisille mahdollisuuden kutsua tunnetulla nimellään pääaukiotaan. Lisää aiheesta löytyy Kannanotot-sivulta.

Nimikampanjan aluksi, syksyllä 2010 Kuuskulma kipinöi 13.-28.11. Taidekoulu MAAn 2. vuosikurssi ja Alppila Seura järjestävät avaustapahtuman 13.11. ja lopetustapahtumassa 27.11. jo suunnataan kohti Alppilan joulua. Tervetuloa viettämään lauantai-iltapäivää Kuuskulmaan!

Kuuskulmalla on myös omat Facebook-sivut, joilla pääsee "tykkäämään" nimeä ja saamaan ajankohtaisinta tietoa aukion tapahtumista ja tulevaisuudesta.

***

Seuralle Kuuskulma on ollut tärkeä jo pitkään. Alla olevassa pätkässä kerrotaan viiden minuutin pysäkin ympäristön elävöittämisestä vuonna 2007, ja sittemmin pikkupuisto Kuuskulman pohjoislaidalla sai istutuksen, kiveyksen ja kaksi nojatuolia.

*

(Mia Kunnaskari, 2007:) Onko sinunkin toiveesi herättää eloon ikimuistoinen "viiden minuutin pysäkki"? Tai haluatko vain muistella "vanhan päättärin" menneitä? Liity mukaan joukkoon! Keräämme kommentteja alueesta, muistelemme menneitä ja ideoimme tulevaa.

Ensin järjestimme keskustelutilaisuuden Porvoonkadun Baarissa lauantaina 1.12. klo 14 alkaen. Tapahtuman muistio ladattavissa täältä (pdf). Esite oli tällainen ja ladattavissa täältä (pdf). Seuraavan kerran tapasimme Kumppanuustalolla 12.2. ja 1.4. keskustelun ja suunnittelun merkeissä. Aloimme tehdä yhteistyötä Dodo ry:n kanssa.  Dodo keräsi vappuun asti asukaspalautteita ja vei viestiä eteenpäin suunnitteluviranomaisille. He kirjoittivat myös jutun Kallio-lehteen. Viimeksi Dodo järjesti keskustelutilaisuuden Baarissa la 24.5., ja tilaisuuden jälkeen istutettiin kukkia videoliikkeen edessä olevaan pikkupuistoon.


85v_aukiolla.jpg
Ks. kuva. Päättäristä tykätään - näin paljon jengiä oli juhlimassa 85-vuotiasta kolmosta HKL:n järjestämillä kekkereillä!