Toimijat Alppilan työttömät RADIOKERHO

Alppilan Työttömien Työnhakijoiden ylläpitämä ja vetämä Radiokerho
on toiminut vuodesta 1999 alkaen.
Radiokerho toimii tiistaisin klo 12.30 >Alppilan Kirkon tiloissa
Radiokerhon vetäjä Jouko Ilvonen
tavattavissa Hannassa torstaisin klo 11-15 Kumppanuustalo Hannassa, Sturenkatu 12, 00510 Hki 

Teemme ohjelmia Lähiradiolle 100,3 Mhz

Tule tekemään ohjelmia kanssamme! Kysy lisää..

Yhteystiedot
jokkeilvo@gmail.com
altyty.ry@gmail.com

Radiokerhon historiaa
Yhdistyksen radiokerho on toiminut jo yli 12 vuotta. Toiminta käynnistyi Helsingin kaupungin kumppanuushankkeen myötä vuonna 1999.  ”Syrjästä kiinni”-hankkeessa oli mukana useita järjestöjä ja asukkaita sekä Helsingin kaupungin edustajana Alppiharjun sosiaalipalvelutoimisto joka toimi Alppilan alueella.  Alppilan Työttömät Työnhakijat ry oli päävastuussa kumppanuushankkeessa. Muina toimijoina oli mm. Mellunmäen työttömien ryhmä, Nuorisokahvila Iltakäymälän nuoret ja kahvilan vapaaehtoisena toimivat aikuiset, Maahanmuuttajien asukasryhmä ja alueen yksittäisiä asukkaita.

Syrjästä kiinni hankkeessa nousi osallistujista toive kokeilla pienimuotoisesti radio-ohjelmien tekemistä. Hankkeessa oli mukana aiemmin radiotoimittajana työskennellyt henkilö (T.Pietilä) ja yhteydenotto Lähiradioon tuotti tuloksena 2 radiokurssia vuodelle 1999. Osallistujia oli kaikista hankkeen toimijaryhmistä ja innostus kasvoi. Lähiradion puolelta tuli vuoden 1999 kurssiopetus ja osallistujia oli 8henkeä / kurssi.  Ohjelmia tehtiin monista eri aiheista ja hankkeen toiminnoista jäi radiotoiminta elämään. Hanke johti myös työllistymisiin radio alalla.

Vuoden 1999 jälkeen Alppilan Työttömät Työnhakijat ry jatkoi radiotoiminnan kehittämistä ja otti vastuun toiminnan rahoituksesta sekä teki tiivistä yhteistyötä Lähiradion kanssa. Radiotoiminta laajentui ja vuosien varrella mukaan on tullut uusia järjestöjä ja toimijoita mm. Alppilan seurakunnan tiistai toiminta.

 Ohjelmia on tehty Lähiradioon 100.3 MHz eri aihealueista ja mielenkiintoisimmissa tilanteissa on tehty ohjelmaa myös suorana lähetyksenä. Vuosittain mm. on radiokerho ollut asunnottomien yössä tekemässä ohjelmaa ja radiokerholaiset ovat jokainen tehneet oman osuutensa yön ohjelman koostamisessa. 

Radiokerholaiset ovat tutustuneet myös Ylen uusimpaan tekniikkaan ja innostunut ilmapiiri on houkutellut mukaan uusia radiokerholaisia.  Radiokerho on vuosien varrella kokoontunut välillä Kotkankatu 2 , Alppilan seurakunnan tiloissa ja välillä Sturenkatu 12.

Vuonna 2005 toimintapaikaksi  alueelle saatiin Kumppanuustalo Hanna os. Sturenkatu 12, 00510 Hki jossa talon 2. kerros on asukas- ja järjestötoimintaan. Radiokerho toiminta on laajenunut entisestään.
 
Toiminnan kehittämiseksi yhdistys perusti vuodelle 2005 radiotoiminnan opintokerhon joka ilmoittautui TSL:n opintokeskuksen opintokerhoksi. Opintokerho haki myös tukea TSL:n opintokeskukselta toiminnan kehittämiseen.